• Nu besteld, dinsdag in huis
25,-

Begin bij jezelf

Helder denken, aandachtig voelen en krachtig handelen

9789462723849
5 1 1 5
1 Recensie(s)
Pak de regie over jezelf, krijg grip op de interactie met anderen en daardoor meer rust en vrede in je leven en je werk.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Communicatie & Presentatie
  • Kies voor effectiever gedrag
  • Een vervolg op Beïnvloed anderen, begin bij jezelf.
  • Met aanvullende methodes: krachtbronnen en denkframes
Gratis verzending
EUR 25.00 9789462723849 25,-
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

In Beïnvloed anderen, begin bij jezelf (2000) beschreef Bert van Dijk hoe je kan sturen in de interactie met anderen om je doelen te bereiken. Maar het beïnvloeden van je eigen gedrag is niet eenvoudig: je diepste overtuigingen, gevoelens en gewoontes zijn vaak sterker dan je wens om het anders te doen. En voordat je het weet doe je wat je altijd deed, en krijg je weer wat je altijd kreeg.

Krachtbronnen en denkframes 
Begin bij jezelf helpt je de tijd even stil te zetten voordat je handelt. Je kiest bewuster je gedrag en kan daardoor beginnen om oude gewoontes in je denken en doen los te laten. Je neemt afscheid van aspecten van jezelf die je niet meer nodig hebt en je ontwikkelt nieuwe kanten die je goed kunt gebruiken. Je leert op een fundamenteel niveau je gedrag op een andere manier te sturen door middel van twee splinternieuwe, aanvullende methodes: krachtbronnen en denkframes.

De krachtbronnen zijn afgeleid van de acht gebieden van de Roos van Leary. Je gedrag naar anderen komt immers voort uit jouw sterke kanten. Zodra je die bronnen bewust aanboort begint zich een verandering in je denken, voelen en handelen te voltrekken. Vervolgens bieden vijf denkframes je nieuwe perspectieven om met jezelf en anderen om te gaan. Stap voor stap, hoofdstuk na hoofdstuk, werk je in dit boek toe naar een update van jezelf.

Het resultaat is een versterkte versie van jezelf, meer grip op de interactie met anderen en daardoor meer rust en vrede in je leven en je werk.

Dit boek staat op zichzelf en is tegelijkertijd een aanvulling op zijn voorganger: Beïnvloed anderen, begin bij jezelf. Samen vormen ze een praktische en zeer toegankelijke handleiding voor het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en van daaruit krachtige interactie met anderen.
'Een van de vele verdiensten van dit boek is dat het je gevoelig maakt voor zogenaamde keuzemomenten.'
Manfred van Doorn

Over de auteur

Bert van Dijk (Auteur)

Bert van Dijk is opleider en trainer. Hij werkte 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en richtte daarna de Leary Academy op.
Bekijk alles van Bert van Dijk

Specificaties

Auteur(s) Bert van Dijk
ISBN 9789462723849
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 25-09-2023
Aantal bladzijdes 156
Gewicht 330 gr
Afmeting 238 x 168 x 12 mm

Anderen bekeken ook

Het grote beinvloedingsspel
Bert van Dijk, Fenno Moes
32,-