• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
29,-

De functie van frictie

Zoek de wrijving op die glans geeft, zonder dat je krassen maakt

9789023257912
Annemarie Mars (Auteur)
Zoek de wrijving op die glans geeft, zonder dat je krassen maakt
Onderwerp: Communicatie & Presentatie
  • Schrijster van bestseller Hoe krijg je ze mee?
Gratis verzending
EUR 29.00 9789023257912 29,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren. In die interactie raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar. Die wrijving en schuring heeft een belangrijke functie. Hij helpt om samen de best mogelijke richting te kunnen vinden én om hem met ons gedrag tot leven te wekken. Zonder frictie geen verandering. Toch komt bij veranderingen ook gedoe en negativiteit los die beweging in de weg zit. Of er komt juist te weinig frictie los, waardoor de beweging stilvalt. Als we verandering willen laten slagen, is er alles aan gelegen dat we de frictie opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die hindert.

In "De Functie van frictie" onderwerpt Annemarie Mars de scheidslijn tussen functionele en disfunctionele frictie aan een diepgaand onderzoek. Op de haar kenmerkende praktische en nuchtere wijze laat ze twintig spanningsvelden zien die inherent zijn aan verandering. Bij elk spanningsveld liggen valkuilen open waardoor we onnodige frictie kunnen losmaken. En kunnen we de functionele frictie opzoeken door elkaar de juiste vragen te stellen en door op te staan voor wat ons aan het hart gaat.

Annemarie Mars is een bevlogen veranderkundige die als adviseur en begeleider al bijna drie decennia middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Ze publiceert onafgebroken over de inzichten die ze opdoet. Haar boek Hoe krijg je ze mee? won de Gids-prijs, is al ruim 20.000 keer verkocht en wordt in vele managementopleidingen gebruikt. Daarnaast schreef ze de boeken Jongleren met Loyaliteiten (genomineerd voor de Boek van het jaarprijs van de OOa) en Vat op verandering, bracht ze acht jaar lang een veelgelezen blog uit, en maakte ze de podcast De kunst van het vinden.

Over de auteur

Annemarie Mars (Auteur)


Specificaties

Auteur(s) Annemarie Mars
ISBN 9789023257912
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Gorcum b.v., Koninklijke Van
Gewicht 422 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-02-2021
Afmeting 240 x 167 x 10 mm
Aantal bladzijdes 200