• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
16,99

De kracht van dankbaarheid

9789401446907
EUR 16.99 9789401446907 16,99
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

'Ik heb lange tijd de kracht van dankbaarheid onderschat. Het leek me wel leuk en aardig, maar was het wel realistisch? Is het niet iets dat je snel kunt overdrijven? Tot ik me erin ging verdiepen en dankbaarheid ook actief in mijn eigen leven begon toe te passen.'

Dankbaarheid oogt op het eerste gezicht wat fragiel, maar heeft een enorme beschermende kracht. Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen verdiepten zich in internationaal wetenschappelijk onderzoek en ontdekten dat dankbaarheid een van de krachtigste hefbomen is voor meer welbevinden. Dankbaarheid maakt je leven intensiever en vreugdevoller. Het vergroot bovendien je veerkracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden.

Het allerbeste nieuws? Dankbaarheid kun je trainen. Dit inspirerende boek helpt je op een heel praktische manier op weg, aan de hand van concrete oefeningen en tips. Het toont je hoe ook jij meer dankbaarheid kunt ervaren en het als een basishouding in je leven kunt integreren, zodat je de verrijkende en beschermende kracht ervan ten volle kunt ervaren.

Over de auteur

Ernst Bohlmeijer (Auteur)

Ernst Bohlmeijer is hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente. Zijn interesse gaat uit duurzame mentale gezondheid en naar de vraag hoe mensen tot floreren komen. Het vermogen tot adaptatie lijkt een sleutelrol te vervullen. Hij doet onder andere onderzoek naar compassie, psychologische flexibiliteit en het ontwikkelen van hulpbronnen. Voor dit laatste is de positieve psychologie een belangrijke inspiratiebron.
Bekijk alles van Ernst Bohlmeijer

Monique Hulsbergen (Auteur)

Monique Hulsbergen werkte jarenlang als psychotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg. Zij is auteur van boeken over cognitieve gedragstherapie, emotieregulatie, mindfulness en compassie.

 

 


Bekijk alles van Monique Hulsbergen

Specificaties

Auteur(s) Ernst Bohlmeijer, Monique Hulsbergen
ISBN 9789401446907
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Terra - Lannoo, Uitgeverij
Gewicht 326 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 25-01-2018
Afmeting 171 x 170 x 20 mm
Aantal bladzijdes 192