• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
52,50

Het groot werkvormenboek 1

9789024415779
Sasja Dirkse-Hulscher (Auteur), Angela Talen (Auteur)
inspiratiebron om deelnemers actief en energiek te laten trainen
Onderwerp: Trainen & Coachen
  • Eerste boek van de Het Groot Werkvormenboek reeks
Gratis verzending
EUR 52.50 9789024415779 52,50
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Cliënten of coachees die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken ... Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die je gebruikt en het effect dat je ermee sorteert. Tien doelstellingen Het Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een en frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Het boek bevat maar liefst 120 verschillende, interactieve werkvormen, geordend naar tien doelstellingen: * kennismaken; * uitwisselen; * kennis overdragen; * discussiëren; * beslissen; * brainstormen; * plannen maken; * evalueren; * vaardigheden oefenen; en * informeren; Succesvol begeleiden

Alle werkvormen in Het Groot Werkvormenboek worden stap voor stap uitgelegd, geïllustreerd en verrijkt door ervaringen, suggesties en voorbeeldvragen. Het boek geeft uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van verschillende werkvormen. Het zet bovendien tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij. Interactieve werkvormen Voor de doelstelling Kennismaken wordt bijvoorbeeld de werkvorm Sleutelbos aangedragen. Deelnemers laten hierbij hun sleutelbos zien en vertellen aan de hand hiervan iets over zichzelf. Deze werkvorm is een korte 'ijsbreker' die mensen een kapstok biedt om makkelijk kennis te maken binnen een nieuwe groep. Op een natuurlijke manier komen er werkgerelateerde en meer persoonlijke aspecten mee aan de orde. Voor wie? Het Groot Werkvormenboek is bedoeld voor leidinggevenden of trainers die plezier hebben in het regisseren van bijeenkomsten en geïnspireerd willen worden om in hun aanpak te variëren en zo inhoud effectief te behandelen. Het boek is gericht op de groeiende groep enthousiaste managers, trainers en docenten die hun overlegsituaties actiever willen maken en tegemoet willen komen aan de verschillende wensen en voorkeuren van hun deelnemers.

Auteurs Sasja Dirkse vormt samen met Angela Talen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Angela Talen vormt samen met Sasja Dirkse de directie van 2KNOWHOW.vormen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Over de auteur

Sasja Dirkse-Hulscher (Auteur)


Angela Talen (Auteur)

Angela Talen vormt samen met Sasja Dirkse de directie van 2KNOWHOW.
Bekijk alles van Angela Talen

Specificaties

Auteur(s) Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen
ISBN 9789024415779
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 1194 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-01-2018
Afmeting 267 x 219 x 23 mm
Aantal bladzijdes 304