• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
30,-

Verbindend communiceren, hoe dan?

9789462724082
5 1 3 5
3 Recensie(s)
Met verbindende communicatie voorkom je conflicten of kom je er samen snel en in goed contact uit. Maar hoe doe je dat, verbindend communiceren?
Onderwerp: Communicatie & Presentatie
  • Een praktische toepassing van de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg
  • Met verbindend communiceren transformeer je al je relaties, op het werk en thuis
  • Hester Macrander is specialist op het gebied van Verbindende Communicatie
Gratis verzending
EUR 30.00 9789462724082 30,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Verbindend communiceren, hoe dan?

Conflicten kosten waardevolle energie. Ondanks goede intenties kan contact ontaarden in oeverloos gedoe. Hoe kom je constructief voor jezelf op, zodat de kans dat je gehoord wordt groot is? Hoe maak je verbinding, zelfs als je de boodschap van de ander eigenlijk niet wilt horen? Hoe voorkom je conflicten zonder jezelf weg te cijferen? Hoe dan?


Van ik naar jij naar wij

Verbindend communiceren is werken aan een levenshouding waarin je besloten hebt te stoppen met negatief gedrag naar jezelf of anderen, om bij te dragen aan een mooier leven, vanuit wezenlijke inzichten. Het is veel meer dan communicatie: het is een rijke filosofie, met een eenvoudig model en heldere handvatten. Vanuit de verbinding met jezelf kun je helder zijn over wat er in je omgaat en vanuit nieuwsgierigheid naar de ander(en) kun je vormgeven aan wat voor ieder goed is. Van ik, naar jij, naar wij: het gaat om het creëren van een omgeving waarin iedereen tot bloei komt.

Dit boek beschrijft de achtergrond en het model van Verbindende Communicatie, hoe je creatief met de technieken om kunt gaan, kunt koppelen aan andere methoden, en hoe je dit toepast in levenskunst, thuis en op het werk. Een boek voor trainers, opleiders, HR-medewerkers, bemiddelaars, leidinggevenden, opvoeders, docenten, partners en anderen: voor alle geïnteresseerden in diverse functies en rollen, die niet meer in energievretende conflicten terecht willen komen, of er sneller uit willen raken. Voor ieder die eraan bij wil dragen dat we ontspannen samenwerken en -leven.

 

Met dit boek draagt Hester Macrander de theorie van Marshall Rosenbergs over nonviolent communication, of geweldloze communicatie onze tijd in. Meer verbinding is wat de wereld nodig heeft, op ieder niveau. In dit praktische boek vind je de eenvoudige stappen om te komen tot een omgeving met minder conflicten en meer ruimte voor jouw eigen behoeften én die van een ander.   

 

Over de auteur

Hester Macrander (Auteur)

Hester Macrander is opgeleid als theaterregisseur, theaterdocent en docent Nederlands. Tevens internationaal gecertificeerd trainer in Verbindende (Geweldloze) Communicatie.
Bekijk alles van Hester Macrander

Yara Rietdijk (Illustrator)

Specificaties

Auteur(s) Hester Macrander, Yara Rietdijk
ISBN 9789462724082
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-06-2024
Aantal bladzijdes 272
Gewicht 588 gr
Afmeting 239 x 171 x 19 mm

Anderen bekeken ook

Het Onderstroomspel
Marja den Boer, Jessica Hettinga
28,-
Geweldloze communicatie
Marshall B. Rosenberg, Pieter van der Veen, Chiel van Soelen
25,-