• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

De verborgen dimensie van leiderschap

4.8 1 5
 • Functioneer optimaal, ook in lastige situaties, door lichaam, hart en geest op elkaar af te stemmen
 • Genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2018
 • Inclusief online ondersteuning bij de beoefening
Paperback
Gratis verzending
34,95
 • Vóór 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-
E-book

Samenvatting

Je kunt wel zeggen dat er momenteel een revolutie gaande is in organisatieland. De grenzen zijn voor veel mensen bereikt. Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid, meetbaarheid en targets heeft geholpen maar is op veel plekken doorgeschoten. Steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Samenwerken van lichaam en geest

Er is meer nodig om als leider en als mens je potentieel volledig te benutten. Dat bereik je door lichaam en geest te laten samenwerken. Recent onderzoek uit de neurowetenschappen en de psychologie laat zien dat hoe we zitten en staan onze manier van denken, voelen en spreken beïnvloedt. Als het lichaam zo'n invloed heeft op hoe we functioneren, kunnen we het ook bewust inzetten om meer te bereiken met meer gemak.

Oefen en functioneer beter

In De verborgen dimensie van leiderschap volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.

Met als resultaat

Het effect? Heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.

GRATIS 7-DAAGSE VIDEOSERIE ‘STRESS TE LIJF’
Anouk Brack heeft speciaal voor de bijzondere omstandigheden van nu een 7-daagse videoreeks opgenomen, om je hoofd koel en je hart warm te houden met alles dat er op ons af komt. 
In deze 7daagse ‘Stress te lijf’ deelt ze elke dag een korte video (variërend van 1 tot 3 minuten) die je helpt minder last van stress te hebben. En die je misschien zelfs wel helpt ook (naast alle zorgen en toestanden) een fijne tijd te hebben. De tips komen uit de Leadership Embodiment methode waar ze expert in is. Ze heeft ze speciaal aangepast en uitgekozen voor deze tijd.
Interesse? Klik dan hier

Over de auteur

Anouk Brack

​Anouk geeft training en coaching in leiderschapsontwikkeling in binnen- en buitenland, online en offline.
Bekijk alles van Anouk Brack

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

praktisch!

|
Een fijn, goed leesbaar en praktisch boek!
5 1 5

Anouk Brack: Verborgen dimensie van leiderschap

|
Een echte aanrader voor diegenen die meer willen weten over effectief gedrag onder druk, hoe je overeind blijft als het (te) spannend voor je wordt. Veel mensen in organisaties lopen vast in doorgeschoten rationaliteit. Dit boek biedt een uitweg: het verbindt rationaliteit met inzichten uit topsport en neurowetenschap en leert je je als een ‘zachtmoedige krijger’ door de organisatie te bewegen. ‘Zachtmoedig’ en ‘krijger’ lijken op het eerste gezicht tegengesteld aan elkaar, maar aan de hand van Anouk Brack wordt al snel duidelijk dat het een zeer krachtige combinatie is.
Het boek bouwt voort op inzichten uit de managementliteratuur, neurowetenschap, leadership embodiment, de biologie, het boeddhisme en de vechtkunst. Voeg daar twintig jaar ervaring met communicatie- en leiderschapstraining aan toe en je hebt een rijke basis voor een unieke ervaring.
Met dit boek maakt Anouk de toepassingen van Leadership Embodiment voor een groot publiek toegankelijk. Voor wie het werk van Amy Cuddy kent, zal het een aangename verrassing zijn. Het inzicht dat je gedrag je innerlijke staat bepaalt, is een zeer waardevolle aanvulling voor het repertoire van leiders, coaches, trainers en al diegenen die zich met processen van zelfverwerkelijking bezig houden.
In vier heldere delen volgt na een stevige theoretische fundering de praktijk: veel oefeningen, opdrachten en reflecties. Uiteindelijk komt het krijgerschapsmodel centraal te staan, dan ben je al goed bezig geweest!
Anouk heeft een prettige schrijfstijl, richt zich regelmatig direct tot de lezer zodat je gemakkelijk in het betoog getrokken wordt. Het boek is fraai vormgegeven en door het opvallende formaat zul je het ook in je boekenkast niet snel over het hoofd zien.
Al met al beslist een waardevolle aanvulling op de bestaande managementliteratuur, vernieuwend, rijk aan inzichten en reflecties en vol praktische tips.
Josco Timmermans, trainer-coach-consultant Talent & Learning Development.
...
Lees meer
5 1 5

Een topper

|
Een boek waar je je hele leven uit kunt blijven leren. Vooral praktisch toepasbaar en een bijdrage aan zelfkennis, verbinding met jezelf en je omgeving. Een absolute aanrader. Het vraagt discipline om de oefeningen te verinnerlijken en toe te passen op elk moment in je leven, privé en zakelijk. Maar je kunt natuurlijk ook een opleiding bij Anouk doen :-) en zo een goede start maken.
5 1 5

Menselijk en blijvend veranderen

|
Dit boek gaat over iets belangrijks - ons werk, waar we zo veel van onze tijd en energie aan spenderen. Over de verandering die daar nodig is - nu en morgen vast ook nog. Over het aanboren van potentie - die felbegeerde co-creatie mét gemak.

Anouk schrijft benaderbaar, eerlijk, overtuigend en enthousiasmerend. Ik voel hoe de mogelijkheden die ze schetst me tot actie en onderzoek uitnodigen; heel haalbaar.

Ze beschrijft elementen die overkomen als 'missing links' in managementstrategieën die vaak mooi klinken, maar niet tot praktische en blijvende verbetering leiden op de werkvloer.

Als facilitator van groeps- en veranderprocessen wil ik de wereld van werk menselijker helpen maken. Dit boek geeft helder, onderbouwd en activerend aan hoe ik en mijn klanten dat kunnen doen. Een motiverend manifest, een praktische gids en tegelijk een diep naslagwerk dat ik verwacht nog regelmatig van de plank te pakken!...
Lees meer
5 1 5

De Verborgen Dimensie van Leiderschap

|
Dit boek geeft een driedimensionale uitleg aan het leren beheersen van bezield leiderschap. Het beschrijft de belichaming van vrouwelijke zachtheid en mannelijke strijdvaardigheid tot complementaire eigenschappen die elkaar bekrachtigen tot essentiële waarden. Een revolutionaire ontwikkeling in de overgave van macht naar authentiek kracht. Zo binnen zo buiten...

Van Harte aanbevolen,
Erica Argelo...
Lees meer
5 1 5

Innovatief leiderschap vanuit inclusief bewustzijn, een prachtboek!

|
Een parel van praktische belichaamde wijsheid, dit boek waarin Anouk vele vormen van visies en beoefening, theorieen en praktijken op een overzichtelijke en toegankelijke wijze samenbrengt. 'Zachtmoedige krijger', aandacht, acceptatie en adaptatie... Heerlijk, al die uitnodigende oefeningen en handreikingen tot zelfreflectie. Anouk beschrijft op heldere wijze aspecten van skill (vaardigheden), stage (volwassenheid) en state (vermogen tot zelfregulatie, en openen voor ruimer bewustzijn), en benadrukt terecht ook het belang van de ‘schaduw’. Het spreekt me aan dat ze naast identificatie met de persoonlijkheid veel aandacht geeft aan de wijze waarop we kunnen functioneren vanuit een ruimer, meer inclusief bewustzijn. Op weg naar meer ruimdenkend dienend leiderschap, met steeds grotere cirkels van betrokkenheid. Vanuit inspiratie, met kwaliteit, gericht op de bijdrage die we kunnen leveren voor een groter doel.

Adeline van Waning, psychiater np, auteur ‘Opgroeien en Ontwaken - de Integrale benadering...’...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Anouk Brack
 • ISBN9789462720831
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht648 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum01-03-2017
 • Afmetingen241 mm x 200 mm x 18 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema

Vaak samen gekocht

De verborgen dimensie van leiderschap + Leiderschap in verandering

De verborgen dimensie van leiderschap + Leiderschap in verandering

Prijs voor beide 59,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij