• Op werkdagen vóór 21.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

De vonk van verbinding

4.6 1 5
 • Leer verbinding te maken met jezelf en alles om je heen
 • Laat je angst niet langer in de weg staan
Paperback
17,95
 • Vóór 21.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-
E-book

Samenvatting

Wat drijft mensen? Wat zijn onze angsten en verlangens? Hoe kunnen we onze eigen weg vinden, in een wereld die steeds complexer en veeleisender wordt?

Hoe zit dat met jou? Wat zijn je dromen? Wat zijn de gedachten, gevoelens en omstandigheden waar je mee worstelt? Hoe ga je met jezelf om in tijden van persoonlijke crisis? Wat mis je in relatie tot anderen?

Angst mag er zijn

Het nieuwste boek van Gijs Jansen (psycholoog en bestseller auteur) is een feest der herkenning. Op basis van zijn eigen levensverhaal toont hij zich in al zijn menselijkheid en kwetsbaarheid. Wie dacht dat psychologen precies weten hoe je vrij van angst kunt zijn, heeft het mis. Sterker nog: het hebben van angst is veel normaler dan je misschien zou denken!

Staak de strijd met jezelf

Met voorbeelden uit zijn eigen leven houdt Gijs je een spiegel voor, in de hoop dat je je in zijn verhaal herkent. Op basis van de nieuwste wetenschappelijke technieken en inzichten kun je vervolgens leren om verbinding te maken met jezelf en alles om je heen. Door dit boek kun je de strijd met jezelf definitief staken. Je angst staat hierdoor niet langer in de weg van wat je werkelijk wilt doen met je leven.

Voel je niet langer alleen

De Vonk van Verbinding gaat over erkenning, liefde en compassie. Als je van jezelf mag zijn wie je bent, open je je armen voor de mensen om je heen. Laat je meevoeren door deze ultieme ervaring van verbondenheid en je zult je nooit meer alleen voelen.

Over de auteur

Gijs Jansen

Gijs Jansen is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue mindfulnessopleidingen. 
Bekijk alles van Gijs Jansen

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

eerlijk en ontroerend

|
Een persoonlijk ontroerend verhaal van Gijs, waarmee hij ACT voor mij begrijpelijk maakt. Het boek leest gemakkelijk weg, geeft je inzichten, brengt je op ideeën en levert veel stof tot overdenking. Mij spreekt vooral de eerlijke, duidelijke benadering erg aan. Een aanrader!
5 1 5

Wat een durf

|
Wat een lef om je als psycholoog zo kwetsbaar op te stellen. Een ontroerend relaas van iemand die zichzelf probeert te vinden. Wonderlijk genoeg is het eerste deel zijn verhaal, maar voel ik bij alles dat het eigenlijk over ons allemaal gaat. In deel twee komt de echte aap uit de mouw en maakt de schrijver direct contact met de lezer. Een vrolijk en baldadig boek, uniek en een verademing binnen dit genre....
Lees meer
5 1 5

Wat een goed boek

|
Door dit boek heb ik het contact met mijn zus en zwager weer aangehaald. Het stuk over vergiffenis was confronterend, maar heeft me uiteindelijk ongelooflijk veel gebracht. De humor is bovendien aanstekelijk waardoor je door het boek heen raast. Wat een goed boek!
3 1 5

Hm

|
Toen ik de titel van dit boek las wilde ik het meteen lezen. Verbinding mis ik in de maatschappij, in de politiek, in het dorp waar ik woon en soms ook in de manier waarop ik met mijzelf en anderen omga, ik wil ook eerlijk zijn, absoluut nodig om überhaupt verbinding te maken.
Ik doe mijn best door dagelijkse meditatie, beoefenen van compassie, zelfreflectie en ik vind het desondanks soms moeilijk om in verbinding te blijven met mensen die me niet zo liggen, met mijn onzekerheden, angsten en irritaties, op een manier die recht doet aan mijn missie om de interactie tussen mij en de wereld en de mensen die ik begeleid op een behoorlijk niveau te houden.
Dus ik dacht: dit boek gaat mij daar vast bij helpen, verbinding is zo'n belangrijk thema.
En verder: ik had veel gehoord over mijn collega auteur Gijs en nog nooit iets gelezen. Ook een goede reden om dit boek te gaan lezen.

Wat ik al verwachtte: veel mensen zullen er veel in herkennen. Ze zullen de openheid van Gijs over zijn proces (dat er niet om liegt) waarderen en ze zullen er veel aan hebben. En uit de recensies blijkt dat ook. Daar ben ik blij om, vooral voor hen, maar ook voor Gijs. Ik gun hem alle lof. Maar als collega deskundige kijk ik er toch iets anders tegenaan.

Ik vind het zeker bijzonder hoe Gijs zijn worsteling om tot volwassenheid te komen heeft verbonden me de ACT principes.
ACT bewijst al decennia lang zijn nut bij therapie, training en coaching. Gijs geeft in zijn boek duidelijk weer hoe iedereen het aan zijn eigen leerproces kan koppelen. ACT vraagt immers om persoonlijke, dus volwassen, verantwoordelijkheid. Ik hoop dat veel mensen er hun voordeel uit kunnen halen om tot grotere persoonlijke groei te komen. Tot zover niets aan de hand.

Maar waarom dat met zoveel grofheid en (excusez le mot) psychologisch exhibitionisme moet worden beschreven dat begrijp ik niet. Toen ik het eerste deel las vroeg ik mij oprecht af: waarom moet ik dit allemaal weten? En waarom zoveel? En helaas is me dat aan het eind van het boek niet duidelijk geworden. Natuurlijk, een droog theoretisch verhaal is alleen geschikt voor academische toepassing, maar dit andere uiterste ...... hm....
Lees meer
4 1 5

verrassend open en herkenbaar

|
verrassend open maar zeer pakkend in de manier van schrijven; wel relatief onnodig gebruik van straattaal (wat jammer is en afbreuk doet) maar wat heerlijk dat er nu een psycholoog een boek schrijft wat een herkenbaar proces beschrijft en daardoor dichtbij de lezer komt. Geen vaktaal en psychologisch wetenschappelijk geneuzel
5 1 5

Lekker leesbaar!

|
Super opbouw van het verhaal; eerst het privéverhaal van Gijs, heel open! Daarna de aanpak, verdieping, inzichten in jezelf krijgen. Wat doet angst met je.
Voor mij was het volgende inzicht erg waardevol: "in elke angst zit een droom, en in elke droom zit een angst". En dat andere cadeau: snoer je gedachten regelmatig de mond; ze hebben namelijk regelmatig ongelijk!
Ik ken Gijs Jansen niet, maar het boek leest alsof hij bij je zit en als vriend lekker tegen je aan zit te kleppen!...
Lees meer
5 1 5

Herkenbaar en hartverwarmend

|
Een eerlijk, open en mooi boek over menselijkheid en kwetsbaarheid. Het hebben van angst is normaler dan je denkt en kan zelfs richting geven aan je leven.Je hoeft je niet anders voor te doen dan wie jij bent en wat je voelt.
Herkenbaar en luchtig geschreven. Gijs Jansen schrijft alsof je persoonlijk met hem in gesprek bent en daardoor komt het boek nog meer binnen.
Voor iedereen zeer geschikt! En ik hoop dat veel jonge mensen dit lezen en minder kritisch op zichzelf zijn en zich meer verbonden voelen met elkaar....
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Gijs Jansen
 • ISBN9789462720688
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht243 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum01-09-2016
 • Afmetingen210 mm x 140 mm x 11 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij