• E-book, direct leverbaar
9,99

Casemanagement bij verzuim en re-integratie (E-book)

9789462723535

Een wegwijzer voor doeltreffende begeleiding bij landurig verzuim en re-integratie, met praktische checklists en stappenplannen voor casemanagers en organisaties.

Onderwerp: Leiderschap
  • Compleet boek over oplossingsgericht verzuimmanagement
  • Onmisbare informatie voor iedere werkgever
  • Met praktische checklists en stappenplannen
E-book
EUR 9.99 9789462723535 9,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Samenvatting

Zodra er sprake is van (dreigend) langdurig verzuim is elke werkgever verplicht om een casemanager aan te wijzen. Hij of zij heeft als taak het langdurig verzuim te begeleiden en te bewaken om zo een goede re-integratie te realiseren en onnodig hoge kosten en sancties te voorkomen.


Casemanager als spin in het web

De casemanager fungeert als een spin in het web tussen alle partijen die betrokken zijn bij re-integratie. Deze niet-hiërarchische positie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden, en vereist een grote mate van creativiteit en resultaatgericht handelen. Om deze reden én omdat de taken van de casemanager niet bij wet geregeld zijn, is er veel behoefte aan een wegwijzer voor casemanagers. Dit praktische en in deze druk helemaal geactualiseerde boek voorziet in die behoefte.

 

Casemanagement realiseren binnen je organisatie

De auteurs bieden handvatten om doeltreffend casemanagement binnen je organisatie te realiseren. Ze geven praktische informatie over procesmanagement en procesbegeleiding bij werkhervatting, beleidsadvisering bij verzuim en re-integratie, creatief re-integreren en herplaatsen, en een overzicht van relevante dienstverleners. Daarnaast besteden ze aandacht aan de nieuwste wetgeving, het omgaan met arbeidsconflicten, dossiervorming, beoordeling door het UWV en mogelijke valkuilen. De praktische checklists en stappenplannen kunnen eenvoudig worden toegepast in je eigen organisatie.

Over de auteur

Wies Weijts (Auteur)

Wies Weijts is gepromoveerd in de Gezondheidswetenschappen. Zij werkte eerder als senior-adviseur/trainer en manager op het gebied van werk en vitaliteit bij Schouten & Nelissen.
Bekijk alles van Wies Weijts

Cor van Duinhoven (Auteur)

Cor van Duinhoven is enthousiast trainer en adviseur binnen het werkgebied van casemanagers, vertrouwenspersonen en ondernemingsraden.
Bekijk alles van Cor van Duinhoven

Specificaties

Auteur(s) Wies Weijts, Cor van Duinhoven
ISBN 9789462723535
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 25-10-2022
Aantal bladzijdes 168