• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
32,-

Casemanagement bij verzuim en re-integratie

9789462723467
Een wegwijzer voor doeltreffende begeleiding bij langdurig verzuim en re-integratie, met praktische checklists en stappenplannen voor casemanagers en organisaties.
Onderwerp: Leiderschap
  • Compleet boek over oplossingsgericht verzuimmanagement
  • Onmisbare informatie voor iedere werkgever
  • Met praktische checklists en stappenplannen
Gratis verzending
EUR 32.00 9789462723467 32,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Zodra er sprake is van (dreigend) langdurig verzuim is elke werkgever verplicht om een casemanager aan te wijzen. Hij of zij heeft als taak het langdurig verzuim te begeleiden en te bewaken om zo een goede re-integratie te realiseren en onnodig hoge kosten en sancties te voorkomen.

 

Maar hoe pak je dat aan? Uitgangspunt van dit boek is dat elk re-integratietraject een eigen dynamiek kent en dat elk individu een eigen benadering vergt. ‘Voor duizend mensen zijn duizend oplossingen’, is een gevleugelde uitspraak van een succesvol re-integratie-expert binnen KLM. Wij geloven dat een vraaggestuurde en tegelijkertijd resultaatgerichte aan­pak het zelfvertrouwen, de zelfwerkzaamheid en de motivatie bij medewer­kers versterkt en voorkomt dat zij in een slachtofferpositie terechtkomen.


Casemanager als spin in het web

De casemanager fungeert als een spin in het web tussen alle partijen die betrokken zijn bij re-integratie. Deze niet-hiërarchische positie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden, en vereist een grote mate van creativiteit en resultaatgericht handelen. Om deze reden én omdat de taken van de casemanager niet bij wet geregeld zijn, is er veel behoefte aan een wegwijzer voor casemanagers. Dit praktische en in deze druk helemaal geactualiseerde boek voorziet in die behoefte.

 

Casemanagement realiseren binnen je organisatie

De auteurs bieden handvatten om doeltreffend casemanagement binnen je organisatie te realiseren. Ze geven praktische informatie over procesmanagement en procesbegeleiding bij werkhervatting, beleidsadvisering bij verzuim en re-integratie, creatief re-integreren en herplaatsen, en een overzicht van relevante dienstverleners. Daarnaast besteden ze aandacht aan de nieuwste wetgeving, het omgaan met arbeidsconflicten, dossiervorming, beoordeling door het UWV en mogelijke valkuilen. De praktische checklists en stappenplannen kunnen eenvoudig worden toegepast in je eigen organisatie.

Over de auteur

Wies Weijts (Auteur)

Wies Weijts is gepromoveerd in de Gezondheidswetenschappen. Zij werkte eerder als senior-adviseur/trainer en manager op het gebied van werk en vitaliteit bij Schouten & Nelissen.
Bekijk alles van Wies Weijts

Cor van Duinhoven (Auteur)

Cor van Duinhoven is enthousiast trainer en adviseur binnen het werkgebied van casemanagers, vertrouwenspersonen en ondernemingsraden.
Bekijk alles van Cor van Duinhoven

Specificaties

Auteur(s) Wies Weijts, Cor van Duinhoven
ISBN 9789462723467
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 14-11-2022
Aantal bladzijdes 168
Gewicht 290 gr
Afmeting 213 x 154 x 13 mm