• Op werkdagen vˇˇr 18:00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven Ç20,-
Het grote beinvloedingsspel Het grote beinvloedingsspel

Het grote beinvloedingsspel

4 1 5
 • Be´nvloed de manier waarop een ander communiceert
 • Onmisbaar voor iedereen die meer wil bereiken
 • Compleet inzicht in de manier waarop jij zelf communiceert
Gratis verzending
27,50
 • Vˇˇr 18:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven Ç20,-

Samenvatting

Je vraagt iets aan je collega en als antwoord krijg je een snauw. Op familieverjaardagen zit je oom steevast de hele avond over zichzelf te praten. Je krijgt van je leidinggevende altijd commando's in plaats van verzoeken. Wat doe je?

Je speelt Het Grote Beïnvloedingsspel. Want je kunt de manier waarop een ander communiceert heel goed beïnvloeden. Het Grote Beïnvloedingsspel leert je hoe. Samen met andere spelers analyseer je in concrete situaties je eigen gedrag en dat van anderen. Nog belangrijker: je leert je eigen gedrag zo aan te passen dat de ander bijna als vanzelf volgt en zijn gedrag aanpast zoals jij dat wilt.

Het Grote Beïnvloedingsspel is gebaseerd op de Roos van Leary. Met dit interactiemodel krijg je inzicht in interactiepatronen en leer je efficiënter omgaan met lastig gedrag van anderen.

Het Grote Beïnvloedingsspel is leuk, nuttig en vooral zeer leerzaam voor leidinggevenden, trainers, HRM-functionarissen, docenten en iedereen die meer wil weten over zijn eigen gedrag en dat van anderen.

Het Grote Beinvloedingsspel

Over de auteur

Bert van Dijk

Bert van Dijk is opleider en trainer. Hij werkte 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en richtte daarna de Leary Academy op. 
Bekijk alles van Bert van Dijk

Fenno Moes

Fenno Moes is gespecialiseerd in het geven van trainingen en lezingen op het gebied van agressie, conflicthantering en andere lastige communicatie. Met zijn bedrijven Durga training en advies en de Agressieacademie traint en adviseert hij onder andere sociale dienstern, verpleeghuizen, winkels en instellingen.

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Beinvloedingsspel

|
Mooi uitgevoerd, leuke situaties op de kaartjes.
Inhoudelijk niveau wel tamelijk eenvoudig. Voor mijn academische supervisanten iets te eenvoudig. Meer passend voor MBO- niveau en voortgezet onderwijs. Maar dat past ook wel bij de Roos van Leary, waar het spel aan is gelinkt. .
4 1 5

Krijg inzicht in communicatie en leer bewust een andere positie innemen

|
Sinds jaren ben ik gefascineerd door de Roos van Leary en de inzichten die deze geeft in hoe de onderlinge communicatie soms verloopt en hoe je deze zelf kunt be´nvloeden. Communicatie gaat over inhoud en betrekking. Dit spel is een afgeleide van deze theorie. Voegt het spelen ervan wat toe aan het leren over de verschillende posities die je kunt kiezen om je doelen te bereiken? Leer ik spelenderwijs het gedrag van anderen te be´nvloeden zodat ik mijn doel behaal zonder last van b.v. irritant, overheersend, te aanwezig, duikend, helpend, volgend gedrag?
De stevige rode box geeft een professionele uitstraling. De beeltenis op de doos van twee marionetpoppen aan touwtjes beelden het doel van dit spel helder uit. De box bevat een handleiding met inleiding over de theorie van de Roos van Leary en verschillende kaarten om het spel met maximaal acht mensen te spelen. De aanwijzing dat men eerst de theorie uit de handleiding dient te lezen is enigszins een hobbel om dit spel te spelen. Volgens de makers behoort iedereen tot de doelgroep. Binnen teams lijkt het mij een aardig middel om spelenderwijs wat reactiepatronen uit te proberen en te bespreken met elkaar. Of bij coaching of supervisie spelenderwijs oefenen met reactiepatronen.
Bij het spel is het de bedoeling dat op kaarten beschreven situaties worden voorgelezen en elke deelnemer bepaalt welke type gedrag men kiest als reactie. Een overzichtskaart biedt houvast bij het kiezen. Je verdient punten met het beste antwoord. Lastig is dat er andere woorden worden gebruikt in de handleiding dan op de overzichtskaarten. Ik heb ze maar op de kaart erbij geschreven en kon dit hobbeltje daarmee goed nemen. De beschreven, voor driekwart werkgerelateerde, situaties schetsen voorbeelden die herkenbaar zijn. Ze zorgen pas voor verwarring bij de uitleg van de antwoorden. Soms snapte ik die niet of was ik het er niet mee eens. Best lastig om het onderscheid in de praktijk te pakken te krijgen. Het kan zijn dat ik geneigd ben mijn eigen keuzes logischer te vinden dan die van de spelmakers. Maar wat maakt het uit? Ik ben aan het oefenen! En in gesprek met andere deelnemers stel ik mij voor dat dit tot allerlei discussies leidt waardoor het bewust leren innemen van een andere positie een logisch gevolg zal zijn. Doel bereikt! Veel speelplezier!...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Bert van Dijk, Fenno Moes
 • ISBN9789058719393
 • UitvoeringSpel
 • Gewicht619 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum30-11-2014
 • Afmetingen155 mm x 110 mm x 44 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal spelers2 t/m 8

Vaak samen gekocht

Het grote beinvloedingsspel + Be´nvloed anderen, begin bij jezelf

Het grote beinvloedingsspel + Be´nvloed anderen, begin bij jezelf

Prijs voor beide 52,45

Anderen bekeken ook

Copyright 2019 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij