Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Motivatie & Inspiratie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Zomer! 10 boeken om mee te nemen op vakantie

Welke boeken neem jij mee in je koffer deze zomer? We hebben een lijst met favorieten voor je samengesteld.

Zomer! 10 boeken om mee te nemen op vakantie

Zo kun je ook tijdens de vakantie op een leuke en toegankelijke manier aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Op het strand, aan het zwembad of op de camping.
Laad op, verwonder en vind nieuwe inspiratie. Juist op vakantie kunnen we de dagelijkse beslommeringen van ons af laten glijden en is er de tijd om te ontspannen. Om stil te staan, te reflecteren en vooruit te kijken. En wat is er fijner om je te verliezen in een goed boek dat je ook nog eens vooruit helpt.

Het Grote Inspiratie Doeboek
Wat inspireert jou? En hoe kun je meer doen met je passies en talenten? Het Grote Inspiratie Doeboek helpt je op weg. Met een vrolijke verzameling opdrachten, testjes, out of the box oefeningen, achtergrondverhalen en passieportretten.

Vandaag nog weten wat je wilt
Wil je af van het knagende gevoel van ‘is dit het nou?’. Maar heb je geen zin om een superdik en ingewikkeld zelfhulpboek te lezen? Dan is Vandaag nog weten wat je wilt iets voor jou. Vol met inspiratie en goed raad van (wetenschappelijke) experts en ervaringsdeskundigen.

Gelukkigst
Tjerk en Alissa deden waar anderen alleen maar van dromen. Ze gingen op zoek naar het geluk in de wereld. Het boek Gelukkigst neemt je mee op hun reis en vertelt de lessen van de inwoners van de meest en van de minst gelukkige landen ter wereld. Daar word jij nog gelukkig van. 

Vandaag nog relaxed
Is vakantie voor jou hét moment om op adem te komen? Vandaag nog relaxed helpt je ook in je dagelijks leven meer rust te ervaren. Al na een paar uur lezen zit je vol inspiratie en aanmoediging en weet je precies wat je kunt doen om te ontstressen.      

Mindgym
Zeg eerlijk, je zit pas echt lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Met Mindgym verbeter je in 12 weken je mentale conditie. En laat de vakantie een perfect moment zijn om daarmee te starten. Vol met wetenschappelijke inzichten, praktische oefeningen, mooie anekdotes en interessante weetjes.

Mentale innovatie
Wil je je nu eens echt op je doelen focussen? Mentale innovatie geeft je de handvatten in de vorm van een praktisch stappenplan. Ontdek hoe je zelf de regie neemt en het leven naar je hand zet. De mix van praktijkervaring en wetenschappelijke inzichten krijgt iedere lezer in beweging.

Nice girls don’t get the corner office
Het ultieme carrièreboek voor vrouwen. Na het lezen van Nice girls don’t get the corner office sta je voortaan anders in je werk. Leer van de meest gemaakte fouten van vrouwen en krijg grip op je carrière dankzij de praktische adviezen.

TOPvrouw in 7 stappen
Veel meer dan mannen worstelen vrouwen met hun zichtbaarheid, het uitspreken van ambities en de combinatie van werk en gezin. Topvrouw in 7 stappen laat zien dat het geen mission impossible is om alsnog de top te bereiken. Het begint bij het juiste startpunt: de dingen doen die bij jou en je talenten passen.

Denk wat je wilt, doe wat je droomt
Als er een moment is om uit je hoofd te komen en in het leven te gaan staan, dan is het wel tijdens je vakantie. Denk wat je wilt, doe wat je droomt is er voor wie zich niet langer wilt laten leiden door zijn (negatieve) gedachten. Op een korte, beknopte en niet zweverige manier.

Begin bij jezelf
Effectiever gedrag begint bij jezelf. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Want voor je het weet handel je op de automatische piloot. Leer deze vakantie de tijd even stil te zetten met behulp van Begin bij jezelf. Je zult zien dat je stap voor stap oude gewoonten en denkpatronen los kan laten.

En? Welke boeken neem jij mee in je koffer? We wensen jou een fijne zomer toe met veel leesplezier! 

Nog meer verdieping:
(Niet) de beste versie van jezelf
(Niet) de beste versie van jezelf

Hoeveel mensen ken jij die compleet tevreden zijn met zichzelf? Of ben jij het zelf misschien? Grote kans dat je er niet één kunt noemen. We zijn allemaal druk met dingen verbeteren aan onszelf: vaker op tijd komen, beter voor jezelf zorgen, assertiever worden, er beter uitzien… Kennelijk hebben we allemaal een beeld van hoe we zouden moeten zijn. En helaas komt dit voor de meeste mensen niet overeen met hoe we zijn.


Lees meer
Vind je Ikigai in 8 stappen
Vind je Ikigai in 8 stappen

Je zit vast in gewoontes en denkbeelden, je leven is een vanzelfsprekendheid geworden en dat is je langzaam en ongemerkt overkomen. Je motivatie is ver te zoeken en je weet niet waarvoor je ’s ochtends je bed uitkomt. Toch blijf je doen wat je doet, want … . Waarom eigenlijk? Doorbreek het patroon en geef je leven weer betekenis. Hoe? Door een persoonlijke zoektocht te starten en op ontdekkingsreis te gaan naar Ikigai; je nieuwe reden en nieuwe wijze van bestaan.


Lees meer
Hoe jij de held wordt in je eigen leven
Hoe jij de held wordt in je eigen leven

Valt het jou ook op? De nieuwsberichten op mijn telefoon en het journaal zijn veelal negatieve gebeurtenissen. Soms lijkt het alsof alleen de duistere kant van de mensheid wordt belicht. Terwijl het ook belangrijk is om positieve verhalen te horen en te lezen. De verhalen van schitterende prestaties, moed en doorzettingsvermogen. De lichtpuntjes die ons eraan herinneringen hoe wij als mensen zelf onze wereld beter kunnen maken.


Lees meer
Gastvriendschap
Gastvriendschap

De zomervakantie komt er weer aan. Mogelijk heb jij al wat geboekt. Of misschien denk je er nog over na en struin je het internet af op zoek naar exotische of minder exotische bestemmingen. Tijdens een aantal zonovergoten dagen besloot ik al er al wat eerder op de fiets op uit te trekken.


Lees meer