• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
34,-

Goud

potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken

9789058719805
5 1 8 5
8 Recensie(s)
Potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap, Werk & Loopbaan, Inspiratie & Motivatie
  • Vergroot de prestaties en het succes van zowel individuen als teams
  • Derde druk!!
  • Gericht op drijfveren en talenten
Gratis verzending
EUR 34.00 9789058719805 34,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Hoe haal je het beste in mensen naar boven? Hoe laat je mensen excelleren? Hoe zorg je ervoor dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en weten wat ze willen bereiken en vooral waarom? Hoe ontwikkel je hun potentieel en dat van de organisaties waar zij werken? Niet door te focussen op wat verbeterd moet worden, wel door dat wat wel goed gaat uit te bouwen!

Iedereen die op school heeft gezeten, weet hoe het werkt: er wordt vooral gelet op wat je niet goed kan, en dat moet je verbeteren. Al had je alleen maar achten op je rapport, de blik van je ouders en leraren bleef hangen op dat ene vijfje. Dat moest omhoog, koste wat kost. En dat is eigenlijk bizar: excellerende mensen, en de bedrijven waar zij werken, zijn nooit begonnen met de vraag: "Waar ben ik niet zo goed in, wat zal ik 's bij gaan leren? Dan kan ik daar leuk een zaak in beginnen...."

Je kunt alleen goed worden in waar je al goed in bent

Neem Usain Bolt of Johan Cruijff. Zij werden geen nummer 1 omdat hardlopen of voetballen een competentie was die bijgespijkerd moest worden. Nee, succesvolle mensen hebben iets gekozen waar ze goed in zijn, waar hun hart ligt. En dat hebben ze uitgebouwd. Ze keken niet naar die 5, maar maakten van een 8 een 10+.

De Kompasvisie sluit hier naadloos op aan. Want deze visie gaat uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?"

De vraag waarom

Weten waarom en waartoe je iets doet in je werk, blijkt belangrijker dan hoe. Want dat hoe en wat verandert snel in deze dynamische tijd. De vraag waarom je iets doet, die blijft. Die is niet afhankelijk van een klantvraag, een machine of een softwareproduct. Maar vanuit een sterk verlangen. Werken vanuit waarom is duurzamer. En levert goud op. Voor mensen én hun organisaties.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor coaches en trainers die mensen begeleiden die met loopbaan- en andere werkvragen zitten, maar ook zonder coach/trainer kunnen die mensen prima met dit boek aan de slag. 


 

Over de auteur

Anje-Marijcke van Boxtel (Auteur)

Anje-Marijcke van Boxtel is organisatiepsycholoog, executive (team)coach en keynote speaker in business and sports.
Bekijk alles van Anje-Marijcke van Boxtel

Aveline Dijkman (Auteur)

Aveline werkt als coach en als supervisor van coaches in haar eigen praktijk, DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als (Nestor) Master Practitioner en ESIA supervisor bij de NOBCO/EMCC. Tot voor kort was ze assessor in de accreditatieprocessen voor een individueel keurmerk (EIA) voor coaches., 
Bekijk alles van Aveline Dijkman

Specificaties

Auteur(s) Anje-Marijcke van Boxtel, Aveline Dijkman
ISBN 9789058719805
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 979 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 30-04-2015
Afmeting 232 x 230 x 22 mm
Aantal bladzijdes 264

Combi deal

Goud
+
Het spel van goud
Goud + Het spel van goud
45,-

Anderen bekeken ook

Het spel van goud
Anje-Marijcke van Boxtel, Aveline Dijkman, Heleen Draijer
35,-
Het Onderstroomspel
Marja den Boer, Jessica Hettinga
28,-
Zin en onzin over coaching
Eefje Rondeel, Aveline Dijkman
30,-