• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Kom tot de kern

4.7 1 5
 • Heldere blik op jouw coachvraag
 • Geschreven door een professionele coach met meer dan 15 jaar ervaring
Gratis verzending
22,95
 • Vóór 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Eén op de vijf Nederlanders schakelt een professional in bij het oplossen van een vraag of probleem. We nemen graag zelf de regie in het bouwen aan ons eigen succes en geluk. En net als in de sport geldt: als je het beste uit jezelf wilt halen, dan wil je een coach aan je zijde. Maar welke vraag heb je precies? Welke soort coach of welke begeleiding past het beste bij jouw vraag? En hoe vind je die?

Kom tot de kern is een krachtig zelf-assessment om tot een eerlijke, heldere analyse van jouw vraag te komen. Je krijgt inzicht in de vraag achter jouw vraag. In wat je echt nodig hebt. 

De bijzondere kracht van dit boek zit 'm in het tegelijkertijd onderzoeken van twee soorten vragen. Met de positieve vragen ontdek je waar je naar verlangt, de uitdagende vragen prikkelen je om in de schaduwkant van je persoonlijkheid te durven duiken. Wat is nog latent en onderbewust? Wat is het dat je werkelijk wil onderzoeken? Want daar waar het knelt of schuurt zit vaak de groei en de winst. 

Kom tot de kern brengt juist dát naar de oppervlakte. Wat je niet onder ogen kunt zien, kun je ook niet veranderen. Het resultaat: een heldere blik op jouw vraagstuk en de handvatten voor de volgende stap in je ontwikkeling.
Dit boek past helemaal in deze tijd; zelf verantwoordelijkheid nemen voor je levens- en werkvragen en je eigen onderzoek doen. Je krijgt een toegankelijke leidraad om jezelf en anderen beter te begrijpen. Zo word je je eigen coach.
Ans Tros - Oprichter en creatief directeur van SchoolvoorCoaching.

Video

Over de auteur

Marijne van den Kieboom

Meer dan 15 jaar zet Marijne van den Kieboom zich in als executive coach, leiderschapstrainer en psycholoog.
Bekijk alles van Marijne van den Kieboom

Ellis Buis

Ellis Buis is trainer en coach met een schrijftalent. Ze maakt complexe materie behapbaar door te selecteren, structureren en prettig te formuleren.
Bekijk alles van Ellis Buis

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Verhelderend

|
Niet alleen praktisch maar ook verdiepend (in deel 3) zonder dat het focus verliest! Waardevol dus ook voor mij als trainer en coach als naslagwerk.
4 1 5

Krachtig je eigen keuzes en acties aanscherpen

|
Of je nu wel of niet tot de kern komt of je nu wel of niet gebruik maakt van een externe begeleider, het boek ‘Kom tot de kern’ geeft veel invalshoeken om je eigen keuzes en acties aan te scherpen. De terugkerende plus en schaduwvragen dragen bij aan bewustwording en krachtig regiehouden over je eigen koers.
5 1 5

Dit boek komt echt tot de kern van je coachingsvraag

|
Inspirerend, kernachtig en in heldere taal alle complexe materie van je coachginsvraag ontrafeld.
Laagje voor laagje pel je je eigen kernvraag af. De vragen zetten je al aan het denken dat zelfcoaching al bijna mogelijk is.
En voor coaches een mooie checklist en inspiratie om je nog eens in de theorie te verdiepen.
Je kunt alleen zo kernachtig schrijven als je de inhoud echt beheerst. Knap om de complexe materie gevangen te krijgen in een praktisch en handzaam boek.
Het ligt bij mij op tafel ter inspiratie.... Sla het open en je krijgt de vraag die je nodig hebt.
Ik geniet er van.

Marlies Bosker, coach van familiebedrijven...
Lees meer
5 1 5

Sterk aanbevolen

|
Door een wijze en creatieve aanpak helpt het boek Kom Tot De Kern je op professioneel vlak je ware doel te vinden. Ja, je wilt misschien meteen tot de kern komen, maar eerst zijn er vele lagen om te onthullen. Ik vind het fijn dat ik vrij ben in mijn keuze, om te beginnen met elk deel van het boek dat prettiger voelt. Daarna kan ik de andere delen verkennen. We zijn allemaal unieke individuen en hebben andere behoeften van onze coach. Als je dit boek gebruikt voordat je aan coachingsessies begint, ben je voorbereid om er meteen in te duiken en het meeste uit je geïnvesteerde tijd te halen. Dit is een briljante aanpak en ik raad het ten zeerste aan, aan iedereen die moeite heeft om zijn of haar potentieel beter te identificeren. Ik kan niet wachten om tot de kern van mijn eigen zoektocht te komen....
Lees meer
5 1 5

Kom tot de kern

|
Heel mooi vorm gegeven. Toegankelijk boek dat je echt uitdaagt en helpt om zelf na te denken over de belangrijke vragen.
5 1 5

Een gevaarloze kerncentrale

|
Een boek vol belangrijke vragen voor iedereen die met zichzelf aan het werk wil. Enerzijds is het boek een zelfhulpgroep bij belangrijke levensvragen. De heldere opbouw en de confronterende vragen maken het zeer toegankrlijk. Maar voor coaches, psychologen en therapeuten is het boek oneven uitkomst of leidraad tot verdieping. Mooie voorbeelden, metaforen, en schema’s brengen je werkelijk tot de kern. Prachtige layout en kleurgebruik vergemakkelijken het lezen. Ik heb meteen een tweede exemplaar gekocht....
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Marijne van den Kieboom, Ellis Buis
 • ISBN9789462722347
 • UitvoeringHardback
 • Gewicht481 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum25-06-2021
 • Afmetingen240 mm x 166 mm x 17 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes176
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij