• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Mindfulness op het werk

 • Pieternel Dijkstra
4 1 5
 • Verhoog de kwaliteit van je werk en je leven door mindfulness toe te passen op dé stressplek: je werk
 • Geschreven door Pieternel Dijkstra, bekend van o.a. Psychologie Magazine
 • Voel je gelukkiger, meer ontspannen, ga doelgerichter te werk en krijg meer voor elkaar door het toepassen van mindfulness en ACT
15,95
 • Vóór 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Hoe ga je om met veranderingen?

Als werknemer sta je voortdurend bloot aan veranderingen. Innovaties, reorganisaties, nieuwe technologieën, en bijscholing: de trein dendert maar door. Wie hier automatisch in mee gaat, raakt gestrest en kan dingen gaan doen waar hij niet achter staat. Mindfulness op het werk biedt een effectieve methode die je helpt om bewust om te gaan met veranderingen op het werk en de emoties en conflicten die daarmee gepaard gaan.

Boek mindfulness
Met behulp van technieken uit de Mindfulness en de Acceptance and Commitment Training (ACT) leer je om, in alle hectiek van het werk, je waarden trouw te blijven en met bevlogenheid te blijven werken. Het resultaat: je wordt niet langer geleefd, maar bepaalt zelf de richting van je leven en je werk.

Verhoog de kwaliteit van je werk en je leven door mindfulness toe te passen op dé stressplek: je werk.

Over de auteur

Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra (1969) is sociaal psycholoog, en bekend van populaire tijdschriften zoals Psychologie Magazine. Door psychologische kennis in begrijpelijke taal te verspreiden via workshops, boeken en honderden artikelen in populair(wetenschappelijke) tijdschriften, wil ze bijdragen aan het welzijn van mensen en hun onderlinge relaties.

Reviews

Schrijf zelf een review
2 1 5

mindfullness???

|
Dit boek voldeed niet aan mijn verwachtingen. Integendeel: het bracht me in verwarring.
Het gaat in het boekje vooral over aanpassing. En ik blijf maar met de vraag zitten: als de organisatie nu echt iets niet goed doet?? bv slecht omgaat met medewerkers, slecht omgaat met jou?
Mindfullness is een denkmodel en eventueel een handelingsmodel, maar ik krijg maar niet helder wat de auteur bedoelt met het begrip.
Het boekje komt niet verder dan een verzameling van 'adviezen', die allemaal in de lucht blijven hangen en niet gedragen worden door inzicht en uitleg over de organisatie. ...
Lees meer
4 1 5

Helder geschreven en heel gemakkelijk te lezen

|
Over Mindfulness is al veel geschreven, ook door de auteur van dit lezenswaardig boekje. De meerwaarde van dit boekje ligt in de inzichten en oefeningen die aangedragen worden als mogelijke oplossingen voor veel voorkomende probleemvelden op het werk. Een praktisch boekje dus. Als je als lezer de moeite neemt om die oefeningen ook toe te passen, word je royaal beloond. Mindfulness werkt. Dat is wetenschappelijk inmiddels ruimschoots aangetoond. Dit geldt ook voor het steeds meer bekend wordende gedachtegoed van de Acceptance en Commitment Therapy (ACT). In feite heeft het boekje een hoog ACT-gehalte en gaat het niet alleen over mindfulness. Beide liggen in elkaars verlengde. De auteur spreekt echter niet van ACT maar van Mindfulness+. Deze ruimere benadering van Mindfulness is naar mijn mening ook een meerwaarde van het boekje.

Na een inleidend hoofdstuk over het belang van aanpassing aan een steeds dynamischer wordende arbeidswereld, worden in zes achtereenvolgende hoofdstukken een even zo groot aantal hedendaagse uitdagingen op het werk belicht. Bij het meebewegen met veranderingen op het werk ons zelfbeeld een belemmering vormen wanneer dit flexibiliteit mist. We zitten dan in onszelf als in een keurslijf gevangen. Het vermogen tot aanpassing kan ontwikkeld worden door te leren accepteren wat niet te veranderen is en toch trouw te blijven aan jezelf. Dit laatste wordt bevorderd door het verhelderen van je eigen waarden. Zij herinneren je er aan wat je werkelijk belangrijk vindt en waaraan je trouw wilt blijven. Waarden zijn als een stip aan de horizon. Daar koers je op af, steeds weer. Meestal en bij voorkeur, via omwegen. Flexibiliteit en doelgerichtheid gaan zo hand in hand samen. Verder komen ook het leren verminderen van werkstress en de manier waarop we langer productief kunt doorwerken aanbod. Ook relaties op het werk en het verbeteren van de kwaliteit daarvan komen aan de orde. Elk hoofdstuk sluit af met tips en oefeningen.

Het boekje is helder geschreven en heel gemakkelijk te lezen. Hier en daar komt het iets steriel over. Wellicht had dit voorkomen kunnen worden wanneer de auteur het wat persoonlijker had geschreven, bijvoorbeeld door voorbeelden uit de eigen ervaringswereld te benutten. Jammer is ook dat Gijs Jansen op de voorkant aangekondigd wordt als degene die het voorwoord schrijft, maar dat dit voorwoord ontbreekt. Het nut van dit boekje overstijgt gelukkig dit soort zaken, zodat het zeker als een waardevolle bijdrage aan het welzijn van de werkende mens aangemerkt kan worden....
Lees meer
4 1 5

Bewust omgaan met veranderingen in de werkomgeving

|
Inspirerend boek over bewust omgaan met veranderingen in de werkomgeving. Door het vergroten van inzicht met behulp van technieken, oefeningen en praktische voorbeelden, leren zowel werknemers als werkgevers mindful te zijn: naar elkaar te luisteren, trouw te blijven aan zichzelf en de eigen waarden en tegelijk mee te gaan met veranderingen en innovaties. Op deze manier is het mogelijk beter te functioneren en zich zonder te veel stress aan te passen aan veeleisende en soms hectische arbeidssituaties. Geschreven door een psycholoog die al veel boeken en andere publicatie op haar naam heeft staan. De auteur publiceert ook in het Psychologie Magazine en is, mede door de heldere schrijfstijl, in staat psychologische kennis door te geven aan een breed publiek. Ondanks de veelheid aan boeken over het populaire onderwerp mindfulness is dit boek opvallend actueel. Een aanrader voor alle werkenden die bewust de vaak onvermijdelijke stress de baas willen blijven.

Recensent: A.C. Polkerman...
Lees meer
5 1 5

Zeer bruikbaar boek

|
Voor iedereen die Mindfulness wil toepassen in zijn of haar dagelijkse werk is dit boek een aanrader. Met een vlotte, heldere schrijfstijl laat Pieternel Dijkstra je zien hoe je met mindfulness flexibel kunt zijn waardoor je verandert en je aanpast, terwijl je trouw blijft aan jezelf en je waarden.

Mocht je nog weinig afweten van mindfulness, geen probleem. In het eerste hoofdstuk wordt dit onderwerp nader toegelicht en kun je zelf testen hoe mindfull je nu al bent.
In de daarop volgende hoofdstukken lees je steeds vanuit een andere invalshoek hoe je leuker en beter kunt werken met mindfulness. Theorie, praktijkvoorbeelden, tips en testjes wisselen elkaar af, zodat je een breed beeld krijgt van bijvoorbeeld hoe je soepeler kunt veranderen of minder werkstress kunt hebben.

Zelf heb ik het meeste gehad aan hoofdstuk 5, “Meer bevlogenheid en werkplezier”. Hierin lees je hoe je je werkwaarden kunt bepalen, namelijk die zaken die je in je werk belangrijk vindt. Uitgangspunt is dat wanneer je werk doet waarin je waarden tot uiting komen, je je werk met bevlogenheid kunt doen. Een van de werkwaarden die voor mij belangrijk is in mijn werk is “Creativiteit”, namelijk nieuwe dingen bedenken en maken. Ik probeer er nu meer bewust bij stil te of ik voldoende ruimte in mijn baan kan maken om nieuwe dingen te kunnen uitproberen. En wanneer dat een tijdje niet zo is, probeer ik aan “jobcrafting” te doen en mijn werkzaamheden zo te structureren dat er voldoende creativiteit in zit. En tot nu toe lukt dat gelukkig best vaak!

Ook was voor mij het hoofdstuk 7 “Relaties op de werkvloer versterken” heel nuttig. Ik hecht veel waarde aan goed contact met mijn directe en indirecte collega’s. Met mindful luisteren (niet alleen luisteren naar wat iemand verbaal zegt maar ook letten op lichaamstaal en –houding) hoop ik nog beter naar hen te kunnen luisteren om ook de boodschap achter de boodschap te kunnen horen. Op die manier hoop ik mijn collega’s nog beter te kunnen helpen als zij daar om vragen.

Kortom, voor mij een bruikbaar boek dat ik in één keer heb uitgelezen en mij heeft geholpen met concrete tips hoe ik meer mindful in mijn werk kan zijn.
...
Lees meer
5 1 5

Waardevol boek: veel tips en oefeningen

|
“Mindfulness op het werk” is een boek van Dr. Pieternel Dijkstra dat goede handvatten geeft hoe je je bewust kunt zijn van het hier en nu. Het boek helpt je om je eigen flexibiliteit op het werk te vergroten en flexibiliteit bij anderen te stimuleren, een eigenschap die veel problemen kan voorkomen en je vooruit kan helpen. Weerstand is een gezond en natuurlijk verschijnsel bij verandering. In plaats van het te onderdrukken, leer je hoe je er mindful mee om kan gaan. Het boek moedigt je aan innerlijk verzet te voelen om vervolgens te kiezen wat je daarmee wilt: blijven hangen in dat verzet of toch de verandering aangaan en daar van leren.

Afwisseling
In het boek wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Door deze vertaalslag begrijp je als lezer hoe je de theoretische gedachte toe kunt passen in de dagelijkse praktijk. Tevens geeft het boek tekeningen en afbeeldingen zodat de lezer de theorie kan visualiseren. Op deze manier beklijft de tekst en leest het boek makkelijk.
Hoe kun je soepeler veranderen, hoe ervaar je minder werkstress en hoe kun je langer productief doorwerken? Hoe krijg je meer bevlogenheid en werkplezier, minder negatieve emoties binnen werkrelaties en hoe kun je je relaties op de werkvloer versterken? Elk hoofdstuk eindigt met een paragraaf met concrete adviezen die helpen om met deze uitdagingen om te gaan of anderen daarbij te helpen.

Dieptepunt
Dr. Pieternel Dijkstra beschrijft o.a. het model van Kübler-Ross. Het geeft de verschillende fasen weer die doorlopen moeten worden bij grote veranderingen. Het beschrijft dat het dieptepunt een keerpunt is, waarbij mensen niet langer blijven hangen in wat geweest is, maar zich gaan richten op wat gaat komen.

Waardevol
Het boek geeft zowel medewerkers als leidinggevenden tips en oefeningen hoe je mindfulness in je werkomgeving toe kunt passen. Je bewust zijn van het hier en nu; je gedachten laten opkomen en laten gaan, en je realiseren dat je altijd een keus hebt, hoe je gedachten kunt herstructureren en emoties kunt managen. De praktische oefeningen helpen je dat te leren en ervaren.

Ik ga persoonlijk na het lezen van dit boek en het toepassen van de oefeningen, mindful naar mijn werk.
____

Inge Leferink, manager Knowledge & training
...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Pieternel Dijkstra
 • ISBN9789058719744
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht222 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum31-03-2015
 • Afmetingen210 mm x 140 mm x 10 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes110

Vaak samen gekocht

Mindfulness op het werk + Mindfulness

Mindfulness op het werk + Mindfulness

Prijs voor beide 39,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij