Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Onderwijsboeken

 

Mensenorganisaties

mensenorganisaties boekDrie invalshoeken vormen het kader van waaruit het boek is opgezet: ontwikkeling van het individu, van het team, en van de organisatie als geheel. De auteurs geven tips & tricks om veranderingen in het voordeel te laten werken, op basis van 24 evoluties en vanuit een wetenschappelijk kader. Met dit boek krijg je inzicht in de geschiedenis van de beweging: waar staan we nu en wat betekent dit voor de toekomst.

Drs. Peter de Roode, (zelfstandig adviseur en trainer) begint zijn recensie met: Wie als HRD-er, manager, adviseur of professional goed op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen die er zijn op het gebied van leren en veranderen, heeft met Mensenorganisaties een uitstekend boek in handen.

Als voorproefje bieden we je een hoofdstuk uit Mensenorganisaties:
Hoofdstuk downloaden

 

idna

idna boekIn iDNA geeft Harry van der Schans concrete handvatten voor het ontwikkelen van de creatieve mogelijkheden bij studenten. Het boek staat vol praktische tips, interessante verhalen, creatieve tools en technieken en een stappenplan voor innovatie, het ICE model: Innovation, Creativity & Entrepeneurship.

iDNA is een leesboek, een inspiratieboek, een studieboek, een naslagwerk maar zeker ook een werkboek waarmee studenten onmiddellijk aan de slag kunnen. Het boek is daarmee bij uitstek geschikt voor de implementatie van denkvaardigheden in het HBO, zonder dat dit gekoppeld is aan een bepaalde studierichting.

Pascal Cools (algemeen directeur van Flanders DC) schrijft hierover in het voorwoord: ‘Making creativity happen’ is de slogan van Flanders DC. iDNA is wat mij betreft een basiswerk voor iedereen die professioneel aan de slag wil gaan om die slogan in het echt te realiseren.

Meer lezen? Download het inkijkexemplaar van iDNA:
Inkijkexemplaar downloaden

 

Breinvriendelijk leren

brein in onderwijs boekHet bijzondere aan dit boek zijn de bijgeleverde interactieve kaarten waar breinkennis vertaald is in vijf principes: veiligheid, voeding, emotie, verbinding en verwerking. Op elke kaart staat een principe uitgewerkt in kernwoorden en tips voor docenten. Zo kunnen de lessen heel makkelijk getoetst worden op breinvriendelijkheid. Het boek is inclusief een kaart over de werking van het puberbrein.

Nannette de Boer (kwaliteitsadviseur, trainer en coach) over Brein in onderwijs: De indeling met slechts 9 hoofdstukken, de toegankelijke schrijfstijl, veel subonderwerpen, tips, voorbeelden en herhaling van informatie, maken dit boek gemakkelijk leesbaar. Door de praktische tips en persoonlijke vragen daagt Van Dinteren de lezer uit om het geleerde zo snel mogelijk toe te passen in de eigen praktijk: op school, tijdens trainingen en, waar mogelijk, zelfs in privésituaties.

Benieuwd naar de breinkaarten die worden meegeleverd? Bekijk ze hier:
Kenniskaart beter leren
Kenniskaart herhalen
Kenniskaart mindset

 

Bestellen met 40% korting

Heb je interesse? Bestel nu één of meerdere titels met maar liefst 40% inkoopkorting! Neem contact op met onze klantenservice via 0418 - 683 700 of info@thema.nl o.v.v. Onderwijsboeken.

 

Contact

Nieuwsgierig geworden naar deze of andere titels en uitgaven van Thema? Wil je meer inhoudelijke informatie over onze producten? Dan kun je contact opnemen met Joke Carlier, productmanager bij Uitgeverij Thema.
e-mail: joke.carlier@thema.nl
Telefoon: 06 20401371