• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Het grote sollicitatiespel

4.5 1 5
 • Helpt je het beste van jezelf te laten zien tijdens een sollicitatiegesprek.
 • Inclusief sollicitatievragen die je kunt verwachten; je oefent om vragen volgens de STARR-methode te beantwoorden
 • Inzicht in jezelf en jouw competenties
Gratis verzending
29,95
 • Nu besteld, dinsdag in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Samenvatting

Yes! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Natuurlijk bereid je je goed voor. Je leest een sollicitatieboek, bekijkt de website van het bedrijf waar je wilt gaan werken en bedenkt wat vragen. Het kan niet mis gaan! Maar toch... tijdens het sollicitatiegesprek merk je dat je af en toe stil valt of juist heel veel gaat praten en daardoor je gesprekspartner niet weet te boeien. En terwijl je het gebouw uitloopt, weet je al dat het gesprek niet echt goed liep omdat je bepaalde vragen krachtiger of bondiger had kunnen beantwoorden. Herkenbaar?

Wat levert Het Grote Sollicitatiespel op?

 • Meer inzicht in eigen competenties door het spelen van spelvormen met competentiekaarten
 • Deze competenties krachtig te verwoorden door STARR Tegels (o.b.v. STAR(R)-methodiek)
 • Op allerlei manieren oefenen met prikkelende en reële sollicitatievragen die een sollicitant kan verwachten bij een sollicitatiegesprek.
 • Het spel heeft 8 originele spelvormen die je eenvoudig kunt inzetten. Elke spelvorm is anders en benadert een andere invalshoek van het sollicitatiegesprek. Bij elke spelvorm ontwikkel je andere vaardigheden.

Voor wie is Het Grote Sollicitatiespel bedoeld?

Het spel is bedoeld voor sollicitatietrainers, coaches, loopbaanadviseurs, re-integratieconsulenten bij uitkeringsinstanties, docenten en decanen als tool om klanten, medewerkers en studenten optimaal voor te bereiden op hun sollicitatiegesprek, zodat ze meer kans maken op die baan.
Eigenlijk voor iedereen die zich bezighoudt met begeleiden van anderen naar werk. 

Ook in te zetten als voorbereiding voor of tijdens sollicitatiegesprekken.
Het Grote Sollicitatiespel

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Zoveel mogelijkheden!

|
Voorbereiden van een sollicitatiegesprek kan op zoveel zinvolle manieren en dit is echt een hele leuke werkvorm. Het spel leent zich voor allerlei verschillende toepassingen, dus bruikbaar voor verschillende doelgroepen. Wat mij betreft een aanwinst in de materialenkast van elke loopbaancoach!
4 1 5

Solliciteren kan je leren

|
Solliciteren leer je door te oefenen. Het grote sollicitatiespel met de diverse spelvormen is daarvoor een krachtig huplmiddel om mensen spelenderwijs te laten ervaren hoe de eigen presentatie versterkt en verbeterd kan worden.
Gebruik van het spel biedt ook een veiliger setting voor de mensen, het is daardoor voor de deelnemers leuk om te doen. Het is toepasbaar voor diverse doelgroepen (studenten, werkzoekenden, managers, recruiters e.d.)
De set vragen en feed-back kan confronterend zijn en je aan het denken zetten, tot dialoog leiden en daardoor meer zelfvertrouwen geven voor een echt gesprek.
De kracht zit vooral in de toepasssing en het leren van de STARR methodiek met gebruikmaking van de diverse spelvormen.
...
Lees meer
2 1 5

Matig aantrekkelijke layout

|
Het spel valt me in eerste instantie wat tegen.
Het geheel ziet er weinig uitnodigend en spectaculair uit.

Inhoudelijk ok, maar mist een creatieve noot.

Te weinig interactief, speels om mee aan de slag te gaan, vonden studenten niveau 4, opleiding aG.
5 1 5

Vanuit ontspanning op sollicitatiegesprek

|
Het grote sollicitatiespel voorziet in de behoefte aan praktsiche werkvormen tijdens sollicitatietrainingen. Veel trainingen zijn op dit moment nog op een statische manier ingericht. De dynamische werkvorm van dit spel spreekt mij aan. Creativteit kom 'los' en mensen bereiden zich op een ontspannende manier voor op het sollicitatiegesprek. Wie dt spel goed speelt, wordt beloond met een gezonde dosis zelfvertrouwen. ...
Lees meer
4 1 5

Taak-Actie-(super)Resultaat

|
Wat een handig en mooi spel. Met de STARR tegels kan men het voorbeeld goed inkaderen. Het wordt beeldender en zo gebruik je eigenlijk nooit meer te veel of juist te weinig woorden. De vragenkaartjes zetten je aan het denken en is de ideale voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Het spel ook gebruikt voor een sollicitatiegesprek, met een positief resultaat! Het zet je aan het denken en geeft je kracht en zelfvertrouwen voor een gesprek.

Een mooi middel om stappen in je loopbaan mee te zetten! ...
Lees meer
5 1 5

Fijn spel voor zowel individueel gebruik als in groepen.

|
Dit is echt een heel fijn spel om de STARR methode mee te oefenen. Lekker praktisch om met de STARR- tegels stap voor stap de methode te doorlopen. De deelnemer krijgt zo veel meer gevoel bij de methode.

De grote hoeveelheid en diversiteit in sollicitatievragen die bij het spel zitten, helpen om kandidaten beter voor te bereiden op hun gesprek.

Het spel is wat mij betreft een grote aanwinst voor mijn loopbaanadvieswerk!...
Lees meer
4 1 5

Uit het hoofd in het lijf

|
Als loopbaanadviseur ben ik blij met het grote sollicitatiespel. Vooral de STARR tegels zet ik vaak in om mensen
uit het hoofd in het lijf te krijgen. Lekker op de tegels gaan staan, even voelen dat je staat (dat doe je niet met je hoofd ;>)
en de vraag beantwoorden. Succes verzekerd.

Daarnaast maken de prikkelende vragen op de kaartjes en de mooie vormgeving dit spel compleet.
5 1 5

Het grote sollicitatiespel

|
Ik heb het spel toegepast tijdens een opleiding die ik geef aan middle managers om hen juist kennis te laten maken met de STAR methodiek. Superleuk om te spelen en naast begeleiding voor werkzoekenden dus ook goed in te zetten voor werkgevers en managers die sollicitatiegesprekken voeren!
5 1 5

eindelijk is het er, Top!

|
Ik werk al jaren als loopbaanadviseur,coach en trainer en ik besef nu dat ik dit spel al heel lang had kunnen gebruiken. Fijn dat het er nu is en een must voor iedere loopbaanadviseur. Je kunt hiermee groepen en/of individuen op een leuke, creatieve manier klaar stomen voor een sollicitatiegesprek. We kennen de vragen en de STARR methodiek, maar dit is net een andere manier. Het werkt ook heel goed om mensen daadwerkelijk op de STARR tegels te laten staan. Daardoor voelen ze de situatie en gaan ze er nog meer in geloven.
complimente aan de makers!...
Lees meer
5 1 5

Super leuke aanwinst

|
Ik vind het sollicitatiespel een hele mooie aanwinst in de trajecten die ik doe met clienten die op zoek zijn naar ander werk. De vragen werken inspirerend, verhelderend en hebben al tot resultaat geleid - succesvolle sollicitatiegesprekken. Een aanrader voor iedere loopbaancoach!
5 1 5

Mooi vormgegeven sollicitatiespel

|
Mooi vormgegeven sollicitatiespel! Mooie grote borden zodat je ze ook op de grond kunt leggen en de klant ernaast de betreffende stappen kunt laten lopen. Aanrader!
5 1 5

Prachtige tool voor trainingen n individuele begeleiding

|
Wat een mooie tool om in te zetten bij de begeleiding van mensen naar een nieuwe baan. Als loopbaanadviseur en trainer heb ik het spel inmiddels zowel in een training sollicitatiegesprek als bij individuele begeleiding ingezet en in beide vormen is het een mooi middel in de voorbereiding op een gesprek. Leuke, lastige en prikkelende vragen ook. Kortom een aanrader voor elke loopbaanadviseur en trainer!...
Lees meer
4 1 5

Een verrassende vraag geeft een verrassend antwoord

|
Een out-of-the-box vraag geeft een out-of-the-box antwoord. In juist die andere, verrassende, vraag zit denk ik de kracht van het Grote Sollicitatiespel. De inhoud van de vragen is misschien niet nieuw de wijze, de vorm en het proces van het bevragen wel. Dat geeft denk ik juist dat makkelijke duwtje richting scherper bewustzijn op eigen kunnen wat zo broodnodig is bij het solliciteren. Dat de vormgeving en de verpakking ook smaakmakend zijn is de bonus. Ik ben heel trots dat op de scheppingskracht van mijn collega's Eldert en Maaike. ...
Lees meer
5 1 5

Mooi spel!

|
Een echte aanvulling voor als je bezig bent met mensen richting werk te begeleiden! Het is een zeer compleet spel dat geschikt is voor verschillende doelgroepen en zowel individueel als in groepsverband heel goed te gebruiken is. Door de diverse spel opzetten, de prikkelende vragen, competenties en STARR methodiek zorgt het voor veel zelfkennis en is het een uitgebreide voorbereiding op een sollicitatiegesprek. De duidelijke en praktische handleiding maakt het makkelijk bruikbaar en de verschillende spelmogelijkheden zorgen ervoor dat het afwisselend en speels blijft. Kortom een echte aanrader om eens op een andere manier te oefenen!...
Lees meer
5 1 5

Leren door te doen...

|
Solliciteren leer je door te doen! Super goed dat er nu een spel is dat je daarbij helpt.
Mooi dat dit spel 8 spelvormen heeft! Je leert zo nog beter je competenties onder woorden te brengen en je vaardigheden verder te ontwikkelen.
Echt een aanrader!

Specificaties

 • Auteur(s)Eldert Nieuwenhuize, Maaike Kersbergen
 • ISBN9789462720824
 • UitvoeringKaartspellen
 • Gewicht1138 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum27-03-2017
 • Afmetingen318 mm x 226 mm x 30 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal spelers2 of meer
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij