• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
17,99

Ikigai

Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven

9789022590683
de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Werk & Loopbaan, Balans & Energie
  • de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven
EUR 17.99 9789022590683 17,99
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

Sommige mensen hebben hun ikigai al gevonden, maar velen zijn er nog steeds naar op zoek. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. Zo is een populaire Japanse uitspraak Hara hachi bu, wat betekent ‘eet tot je voor tachtig procent vol zit’, dat is veel gezonder voor je lichaam. Ook hebben ze een moai, een groep mensen met dezelfde interesses die altijd voor je klaarstaan. En wat ze aanraden: ga nooit met pensioen, maar blijf altijd een doel hebben waarvoor je je bed uit komt.

García en Miralles kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe het vinden van je ikigai betekenis geeft aan je leven en je laat zien hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden en vertelt over de Japanse filosofie die zorgt voor een gezond lichaam, geest en ziel.
 

Over de auteur

Francesc Miralles (Auteur)

Héctor García (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Francesc Miralles, Héctor García, Jacqueline Visscher, Charlotte Lap
ISBN 9789022590683
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij B.V.
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 26-10-2022
Aantal bladzijdes 192
Gewicht 336 gr
Afmeting 206 x 132 x 24 mm

Anderen bekeken ook

Vind je ikigai
Héctor García, Francesc Miralles, Pere Valls Comas, Jacqueline Visscher
16,99