#ikigai leverde 12 resultaten op

Ikigai boeken

Japanse wijsheid.

Ikigai is een Japans concept dat zich richt op het vinden van een doel en betekenis in het leven. Het woord ‘ikigai’ betekent zoiets als ‘je reden om op te staan’. De boeken over ikigai zijn zo populair geworden omdat ze je helpen om je passie te ontdekken, je talenten te benutten en een gevoel van richting en voldoening te vinden. Wil je je graag bewust worden van de diepere verlangens en waarden? Maar heb je ook behoefte aan praktische oefeningen en tips om stappen te zetten naar een betekenisvol leven? Wij zetten de beste boeken over Ikigai voor je op een rij om je te helpen met je eerste stappen op jouw unieke pad naar geluk en betekenis. 

Ikigai boeken
Ikigai boeken japan straatje

Ikigai betekenis

Laten we eens kijken naar de betekenis van ikigai. Ikigai is een Japans begrip en staat voor ‘de reden om te leven’. Letterlijk vertalen we ‘iki’ als ‘leven’ en ‘gai’ als ‘reden’. Oftewel, waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Waar wordt je gelukkig van? Het vinden van je ikigai geeft betekenis aan je leven.

 

Wie dat als geen ander weten zijn de bewoners van het Japanse eiland Okinawa. Zij leven volgens hun Ikigai. En daarmee lijken de Japanners het geheim van een lang en gelukkig leven te hebben gevonden. Okinawa is namelijk een van de zogenaamde ‘blue zones’ op aarde. Gebieden waar de gezondste én de oudste mensen wonen.

Ikigai bestseller

De bestseller Ikigai van Francesc Miralles en Héctor García neemt je mee naar Okinawa en vertelt je meer over het geheim voor een lang, gezond en gelukkig leven.

 

In de opvolger Vind je ikigai geven de auteurs je een praktische gids om je eigen ikigai te vinden. En vooral, hoe je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd blijft.

 

Speciaal voor de jonge lezers is er nu ook De kleine ikigai. Een jeugdeditie die kinderen en jongeren helpt om beslissingen te nemen vanuit hun eigen ikigai. Een boek om zelf te lezen of samen met hun ouders.

Ikigai boeken in het Nederlands

Lees je graag over Ikigai in het Nederlands? Van Hollandse bodem is het boek Ik ga waar ik voor sta! van Paul Verveen verschenen.

 

In acht etappes ga je op ontdekkingsreis om antwoord te kunnen geven op de vragen ‘Waar sta ik voor?’ en ‘Waar ga ik voor?’.

 

Er zijn diverse boeken over Ikigai beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van jouw doel in het leven. Of je nu op zoek bent naar praktische tips of een diepgaand inzicht in de filosofie achter ikigai, er is een boek voor iedereen. Begin jouw zoektocht naar jouw Ikigai vandaag nog en ontdek de kracht van dit Japanse concept voor een lang, gelukkig en gezond leven.