Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke donderdag inspiratie, tips, acties en nieuws.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke donderdag inspiratie, tips, acties en nieuws.

Ikigai boeken

Waar het in Japan een gewoonte is geworden, is nu de westerse wereld in de ban van ikigai. Sommigen hebben hun ikigai al gevonden. Anderen zijn er nog naar op zoek. Er zijn verschillende Ikigai boeken beschikbaar. Om je te helpen met jouw eigen zoektocht zetten we ze op een rij.

Ikigai boeken
Ikigai boeken japan straatje

Ikigai betekenis

Laten we eens kijken naar de betekenis van ikigai. Ikigai is een Japans begrip en staat voor ‘de reden om te leven’. Letterlijk vertalen we ‘iki’ als ‘leven’ en ‘gai’ als ‘reden’. Oftewel, waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Waar wordt je gelukkig van? Het vinden van je ikigai geeft betekenis aan je leven.

 

Wie dat als geen ander weten zijn de bewoners van het Japanse eiland Okinawa. Zij leven volgens hun Ikigai. En daarmee lijken de Japanners het geheim van een lang en gelukkig leven te hebben gevonden. Okinawa is namelijk een van de zogenaamde ‘blue zones’ op aarde. Gebieden waar de gezondste én de oudste mensen wonen.

Ikigai bestseller

De bestseller Ikigai van Francesc Miralles en Héctor García neemt je mee naar Okinawa en vertelt je meer over het geheim voor een lang, gezond en gelukkig leven.

 

In de opvolger Vind je ikigai geven de auteurs je een praktische gids om je eigen ikigai te vinden. En vooral, hoe je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd blijft.

 

Speciaal voor de jonge lezers is er nu ook De kleine ikigai. Een jeugdeditie die kinderen en jongeren helpt om beslissingen te nemen vanuit hun eigen ikigai. Een boek om zelf te lezen of samen met hun ouders.

Ikigai Nederlands

Lees je graag over Ikigai in het Nederlands? Van Hollandse bodem is Ik ga waar ik voor sta! van Paul Verveen verschenen.

In acht etappes ga je op ontdekkingsreis om antwoord te kunnen geven op de vragen ‘Waar sta ik voor?’ en ‘Waar ga ik voor?’.