Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Communicatie

 

Alle boeken over communicatie en communiceren

Ben je op zoek naar handige tips om moeiteloos een praatje te slaan, effectieve feedback te geven of jezelf krachtig te presenteren? Duik dan in onze diverse collectie boeken en spellen over communicatie. Deze boeken bieden inzicht in zowel verbale als non-verbale communicatie en geven praktische handvatten om je communicatieve skills te upgraden. Onze boeken zijn geschreven door gerenommeerde communicatiespecialisten, trainers en coaches.

 

Bekijk hieronder onze boeken over communicatie. 👇

 

Nieuwe producten

Presenteren kun je leren

Ben jij je bewust van je hoe je spreekt? Weet je eigenlijk wel wat dat doet met je boodschap? Adem, houding, stem, (uit)spraak en lichaamstaal zijn de basis om jouw overtuigingskracht te versterken. Maar voor een presentatie die ‘pakt’ is meer nodig dan een goede spreektechniek. Inzichten uit de actuele breinkennis laten zien dat je luisteraar haarfijn jouw stemming kan aanvoelen. Dus als het brein van de luisteraar ongemak bespeurt zal je boodschap nooit binnenkomen. Het boek Sprekend jezelf zijn biedt je daarom de tools om vol vertrouwen in jezelf optimaal af te stemmen op de luisteraar. Authentieke verbindingskracht noemen we dat. 

 

Nieuwsgierig? Bekijk het boek Sprekend jezelf zijn 

Sprekend jezelf zijn

Tip van de redactie!

Zeg je 'Geweldloze Communicatie', dan kom je al snel uit bij de methode van Marshall Rosenberg. Door geweldloze communicatie te integreren in je dagelijks leven, transformeer je conflicten tot kansen voor begrip en groei, ongeacht of ze zich voordoen in persoonlijke relaties, professionele omgevingen of bredere sociale contexten.

 

Bekijk hier onze top 5

Geweldloos communiceren

Smalltalk: van kletspraat tot verbinding

Smalltalk

Houd het simpel

Voor moeiteloze smalltalk zijn er boeken die je voorzien van praktische tips en technieken, zodat je op een ontspannen manier gesprekken kunt voeren en een positieve indruk achterlaat. 

 

Handigheidjes voor eerste gesprekken: 

  • Toon oprechte interesse: stel open vragen en luister actief naar de antwoorden.
  • Gedeelde interesses: vind gemeenschappelijke onderwerpen om het gesprek te verdiepen.
  • Wees positief: vermijd negativiteit en behoud een optimistische sfeer.
  • Gebruik humor: voeg wat lichtheid toe met gepaste humor, maar wees voorzichtig met grappen.
  • Luister actief: geef de ander de ruimte om te praten en toon oprechte interesse.

 

Nieuwsgierig? Lees de Smalltalk Survival gids

Voor de diepgaande gesprekken (werkgelerateerd)

Zeg jij té snel sorry?

Sorry seems to be the hardest word… Maar voor jou niet! Jij zegt zelfs sorry tegen een collega, wanneer je iets wil vragen. Dus sorry not sorry! Het wordt hoog tijd dat je jezelf toestemming geeft om er gewoon te zijn, zonder je constant te verontschuldigen. Assertiviteit is nu eenmaal niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 

Wil je gemakkelijker leren om je plek in te nemen? Het boek: Hoe word ik assertiever? helpt je over de eerste drempels. Het is een gids die je helpt begrijpen hoe je assertiever kunt worden zonder afbreuk te doen aan je vriendelijkheid en respectvolle houding. 

Assertief persoon
image

top 5 kennismakingsproducten

Of je nu een teambuildingevenement organiseert, een nieuwe groep mensen ontmoet, of gewoon op zoek bent naar leuke manieren om elkaar beter te leren kennen, onze collectie kennismakingstools en spellen biedt diverse mogelijkheden. Van ijsbrekers tot diepgaande spellen, deze tools zijn ontworpen om op een speelse en interactieve manier de banden te versterken en een positieve sfeer te creëren.

Bekijk het aanbod

Communicatieboeken voor betere feedbackgesprekken

Of je nu een leidinggevende bent die feedback moet geven aan je team of iemand die zijn communicatieve vaardigheden wil versterken, onze boeken en spellen vormen een waardevolle houvast voor het verbeteren van feedbackgesprekken en algemene communicatie. 

 

Bekijk alle feedback producten

producten over feedback geven

Producten over feedback geven & ontvangen

Dit vind je misschien ook wel interessant...

Je hebt het tot het eind gehaald!

 

We delen graag nog meer blogs, interviews, acties en handige tips met je in onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Schrijf je nu in en ontvang meteen een Gratis 'Vandaag nog Relaxed' bookazine op je deurmat.

 
 

Wat goed dat je je hebt aangemeld! Je krijgt vandaag nog een e-mail (controleer ook je Ongewenste Mail/Spam) om je aanmelding te bevestigen. Ná je definitieve bevestiging ontvang je per mail alle informatie voor het ontvangen van de gratis Vandaag nog relaxed bookazine.