• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

De boekentip van Charlotte Staats

Welk boek heeft onze auteurs geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven? In deze blogreeks ontdek je het! Charlotte Staats trapt af. Zij is co-auteur van ‘De weg naar excellent leiderschap’. Welk boek ligt op haar nachtkastje?

Je favoriete boek:
“‘LifeBook’ van Jan-Willem van den Brandhof.”

Waarom heb je dit boek gekozen?
“Heel soms kom je een boek tegen dat je kijk op het leven echt verandert. Een boek waarbij tijdens het lezen allerlei kwartjes vallen, waarbij je nieuwe inzichten opdoet en dat je in de loop der jaren steeds weer oppakt. Voor mij is dat het ‘LifeBook’ van Jan-Willem van den Brandhof.

Jan-Willem is deskundig op het gebied van de werking van het brein, en in het ‘LifeBook’ presenteert hij overtuigend dat je meer geluk in je leven zult ervaren wanneer je serieuze ambities en levensdoelen weet te formuleren. Zijn ‘LifeBook’ is een werkboek dat meegaat op je levenspad.”

Wat in dit boek heeft jou geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven?
“Jan-Willem stelt in het boek: ‘The brain is a goal-seeking device’. Zoals een raket aanstuurt op een warmtebron, zo zal ons brein automatisch op doelen afgaan. Vergelijk het met het kopen van een nieuwe auto: opeens zie je overal op straat het door jou gewenste model rijden. En dames die zwanger willen worden zien plotseling overal op zich heen bolle buiken verschijnen. Herkenbaar?

In het mooi en overzichtelijk vormgegeven ‘LifeBook’ geeft de schrijver concrete handvatten om werk te maken van je vage plannen en je grootse dromen. Wat mij erg aansprak was je doel voor ieder levensjaar. Wat staat er op je bucketlist en wat wil je bereikt hebben op je 45e, op je 75e en op je 100e? Je noteert het op uitvouwbare LifeLogs of werkbladen. En mocht je ouder worden dan 100 jaar, dan kun je bij de schrijver gratis extra werkbladen krijgen!”

Wat heeft het boek voor jou betekend?
“Mede door het betoog van Jan-Willem om concrete ambities te formuleren heb ik nagedacht over mijn dromen en doelen. Wat was nu een grote wens, die niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen van betekenis zou zijn? Dat bleek een onderzoek naar excellent leiderschap, dat ik samen met Anja Hilgers uitgevoerd heb. In onze trainingen kwamen zoveel prachtige voorbeelden van excellente leiders naar voren, dat wij die nader wilden onderzoeken.

Wat doen excellente leiders nu anders dan ‘gewone’ leidinggevenden? En is die kunst af te kijken? Opnieuw een bewijs voor Jan-Willems stelling. Zodra we startten met het onderzoek kregen we van alle kanten bijzondere en unieke leidinggevenden aangedragen door hun medewerkers. Het resultaat? In mei 2016 mochten we het eerste exemplaar van ons boek uitreiken aan burgemeester Van Aartsen van Den Haag. Een moment waar ik met veel vreugde en dankbaarheid op terugkijk.”

Wie beveel je dit boek aan?
“Aan iedereen die meer levensgeluk wil ervaren door het formuleren van concrete doelen en ambities.”

Benieuwd naar LifeBook?
LifeBook is een uniek werkboek dat je richting helpt geven aan je leven. Het is een onmisbaar instrument als je stappen wilt zetten die je dichterbij je doel brengen.

Over Charlotte
Charlotte Staats schreef samen met Anja Hilgers het boek ‘De weg naar excellent leiderschap’. In hun zoektocht naar excellent leiderschap interviewden zij vele inspirerende en succesvolle leiders. De auteurs ontdekten dat deze leidinggevenden zich onderscheiden op 5 thema’s, die zij in hun boek vertalen naar praktische tips en inzichten.


 
LifeBook
Bestellen
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij