• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Zingeving zit vaak in kleine dingen

Het maakt helemaal niet uit welk werk je doet. Waar het om gaat, is hoe jij je werk ervaart. Dat je het gevoel hebt dat wat je doet ertoe doet, en dat je werk je voldoening geeft. Het leven is te kort en we werken te veel uren om onszelf dagelijks naar ons werk te slepen.

Als je dagelijks met lood in je schoenen naar je werk gaat en de uren aftelt tot je de deur weer achter je dicht kunt trekken, wordt het tijd dat je iets gaat veranderen. En dat hoeft echt niet meteen een andere baan te zijn. Gewoon eens met een andere bril naar je dagelijkse activiteiten kijken en weten wat belangrijk voor je is, daar gaat het om.

Voor mensen die op zoek zijn naar meer bevlogenheid in hun werk schreven Nicolette Wuring en Marjon Oosterhout De Z-factor. Een boek over werk en zingeving.

'De intentie waarmee je aan de slag gaat, maakt het verschil'
Nicolette Wuring: “Toen ik bij UPC leidinggaf aan de customer service center organisatie was dat nog in de tijd dat er veel mis ging bij het bedrijf. Mijn mensen werden dag in dag uit  overspoeld door klachtentelefoontjes. De stemming was dan ook erg negatief. Elke dag weer die boze klanten, dan is het lastig om gemotiveerd te blijven.

Ik hield mijn mensen voor dat ze een keuze hadden. Je kunt ’s morgens opstaan en denken: ‘O help, weer een dag met lastige klanten’, maar je kunt er ook voor kiezen om uit dat negatieve te gaan en te proberen iets van je dag te maken. Het gevoel waarmee je de dag begint, dat is echt belangrijk.
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij